Koekblik G van Loghem

Van Log/c/hem – What’s in a name?

Onlangs werd ik gebeld door een oude dame, die me vertelde over Bakkerij van Lochem in Zeist. Dat was nieuw voor mij dus ben ik op zoek gegaan naar voormalige naam- en plaatsgenoten.

De Bakker
Er was niet veel te vinden over deze voormalige bakkerij. Op de Facebook groep “Oude foto’s van Zeist” stond één foto waarbij er twijfels zijn of het wel Bakkerij van Lochem was. De bakkerij was gevestigd aan de Dorpstraat, dus dat gaf wat houvast.

Via de Europeana collections site kom ik achter een authentiek stuk: een koekblik van G. van Loghem. Andere spelling dus, maar leuk om gevonden te hebben:

Koekblik G van Loghem
Koekblik G van Loghem

Opschrift: G. van Loghem Brood-koek, Beschuit en banketbakker. Specialiteit in Zeister Krakelingen. 2e Dorpsstraat No 57 ZEIST. Ontbijt- en sukadekoek.

Dit stuk van de 2e Dorpsstraat is nu het uitgaanscentrum van Zeist. Het pand is er nog, maar van bakkerij van Loghem rest geen spoor.

De Leesbibliotheek

Al eerder las ik bij het Geheugen van Zeist over de Boekhandel van Logchem. Mevrouw Janna Van Logchem en haar echtgenoot Jan hadden ruim dertig jaar hun leesbibliotheek annex boekhandel op de Voorheuvel 82.

Voor ons is dit extra grappig omdat ze dezelfde voornaam heeft als een van onze nichtjes – Janna – die weer naar haar oma is vernoemd.

Leesbibliotheek van Logchem
Leesbibliotheek van Logchem

Voorheuvel 82 is nog steeds een winkelpand, maar geen boekhandel meer.

De Huisarts

Nu nog op zoek naar Huisarts van Loghem (?) uit Zeist.

2 gedachtes over “Van Log/c/hem – What’s in a name?”

  1. Van Loghem, de huisarts uit Zeist, was mijn opa.
    De bakker Van Loghem was ook familie. Wij hebben nog twee van die mooie koektrommels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.