V.C. Morris Gift Shop foto Acroterion via Wikimedia

99% Invisible over Frank Lloyd Wright.

Soms zijn er zaken die te goed zijn om niet te delen. Zo is er de uitstekende Podcast 99% Invisible over het ontstaan van de goed ontworpen alledaagse voorwerpen die voor 99% onzichtbaar zijn geworden omdat we het bijzondere en goede eraan niet meer zien.

De afgelopen twee afleveringen zijn interessant omdat ze over Frank Lloyd Wright gaan, een van de grootste architecten ter wereld, en zijn filosofie achter een reeks gebouwen: Usonia. Op de site 99% Invisible staan meer artikelen over FLW, bijvoorbeeld met virtuele ontwerpen die de tekentafel nooit hebben verlaten.

V.C. Morris Gift Shop foto Acroterion via Wikimedia
V.C. Morris Gift Shop foto Acroterion via Wikimedia

Ik heb het geluk één gebouw van FLW te hebben bezocht: de V.C. Morris Gift Shop in San Francisco. De van buiten een raamloze wand in een onaanzienlijke steeg, maar met prachtig metselwerk. Vanbinnen een wonderlijk gebouw met organische vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.